Consell Municipal de Cooperació
Consell Municipal de Cooperació
L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes va iniciar la seva tasca de cooperació internacional per al desenvolupament i la solidaritat fa més de deu anys. Es va crear el Consell Municipal de Cooperació amb la finalitat de sumar esforços per afavorir el desenvolupament dels països del sud i reduir desigualtats entre els països nord-sud. Des d'aleshores, l'ens local ha vingut fent un esforç, any rere any, per recolzar econòmicament els projectes i activitats dels membres del Consell Municipal de Cooperació. També ha treballat en la línia de la sensibilització i educació al desenvolupament programant xerrades, tallers, exposicions, etc.
El Consell Municipal de Cooperació (CMC), creat el 1997, té l'objectiu d'aglutinar esforços implicant a les diverses entitats i col·lectius que es mobilitzen en el camp de la cooperació, fomentar un canal d'informació i posada en comú d'aquells projectes que es fan amb recursos públics. La dinàmica de treball és el consens, el debat, el treballar plegats per la cooperació i la sensibilització.
El Consell Municipal de Cooperació esta format per representats dels grups polítics municipals i representants de les entitats o col·lectius municipals, que participin o treballin en el món de la cooperació.
COOPERACIÓ
Ajuntament de Sant Pere de Ribes
Plaça de la Vinya d’en Petaca, 1. 08812
Sant Pere de Ribes
Tel. 93 810 92 10
cooperacio@santperederibes.cat
REGLAMENT DEL CONSELL MUNICIPAL DE COOPERACIÓ
CONEIX LES ENTITATS DE COOPERACIÓ DEL NOSTRE MUNICIPI
Les petites accions locals tenen un impacte global. Tots ens som responsables i podem ajudar a fer un món més just i respectuós amb el medi ambient. L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, el Consell Municipal de Cooperació i les onegés que en formen part treballen per fer-ho possible. L’Educació per al Desenvolupament és una eina vehicular principal, a través de la qual també es volen donar a conèixer les entitats locals de cooperació i la tasca que realitzen.
Clicka a les imarges per accedir al contingut:
Acció solidària i logística (ASL): dissenyem i executem projectes de cooperació al desenvolupament amb la finalitat de proporcionar suport tècnic, formatiu i logístic a organitzacions, comunitats o iniciatives que treballin per a la justícia global, especialment en països en vies de desenvolupament. També realitzem intervencions en emergències.
Dignity.Cat: treballem perquè els nens i les nenes d'un petit poble de l'oest de Kenya tinguin una educació de qualitat i un sistema de salut adequat a les seves necessitats.
A Ocularis realitzem cooperació pel desenvolupament, no assistencialista i transformant la realitat sanitària i social. Ho fem creant cursos de Màster i Diplomes Universitaris oficials en Facultats de Medicinia i Optometria dels països a on cooperem.
Garraf Coopera és una expressió del compromís cívic i solidari de moltes persones, fruit de la reflexió sobre la cooperació i la sensibilització. Treballa en projectes de cooperació i sensibilització , sobre el medi ambient i l'economia social, per unes relacions socials més justes, equitatives i cooperatives.
També pots consultar també la informació sobre el nostre documental sobre un dels nostres projectes La Justa Trama, realitzat amb la col.laboració de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes.
Des de la Fundació Kalilu disminució de la pobresa extrema de les comunitats rurals de Gàmbia, afavorint l'accés de la població a l'educació, a l'aigua i a la sanitat. D'acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030, la Fundació Kalilu Jammeh treballa en projectes per a crear oportunitats de desenvolupament sostenible.
A Smiles on the Way la nostra principal tasca correspon a organitzar recollides material de primera necessitat per enviar-lo on sigui necessari. Els nostre principal destí es Lesvos, Grècia, on cada dia arriben desenes de refugiats.
L'Associació de Médicos Peruanos de Barcelona és una ONG que treballa a Amèrica Latina, especialment a zones deprimides de Perú, proporcionant equipaments sanitaris, recursos informàtics per a escoles i infraestructures agrícoles.
A la Fundació Vicente Ferrer tenim com a objectiu treure de la pobresa el màxim nombre possible de persones mitjançant un desenvolupament sostenible, que s'explicita amb la creació d'una agricultura de conservació, microcrèdits, subministrament d'aigua, assistència sanitària i educació universals.